BRAVO! sport voor volwassenen

BRAVO! Fit-test

De BRAVO! Fit-test voor 55+'ers is op 8 februari in de gymzaal van het Comenius College in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De test duurt ongeveer anderhalf uur en is voor iedereen te doen. Er is een arts aanwezig en deze adviseert indien nodig of u aan alle onderdelen mee kunt doen.

Na afloop van de test worden de resultaten met ubesproken en krijgt u, als u dat wilt, een beweegadvies.

Woont u in de gemeente Zuidplas en bent u benieuwd hoe fit u bent in vergelijking met leeftijdsgenoten, doe dan mee en meld u aan via onderstaande link.

Inschrijven Fit-test

In de flyer staat extra informatie over de Fit-test.

Download hier de flyer van de Fit-test

BRAVO! staat voor BRede Activiteiten VOlwassenen en voorziet in een breed aanbod van sport- en beweegactiviteiten binnen de Gemeente Zuidplas. Dankzij de medewerking van vele sportverenigingen en ouderenbonden gaan we voor 2020 weer een mooie brochure kunnen samenstellen waarin u dit aanbod kunt terugvinden.

Tijdens de Fit-test voor 55+'ers op 8 februari zal deze bij het beweegadvies aan de deelnemers worden meegegeven.

Op 12 februari wordt de brochure voor 2020 huis aan huis met Hart van Holland verspreid en ligt hij op diverse plekken binnen de gemeente waar u de brochure kunt ophalen.

BRAVO! brochure 2019

Aanmelden activiteiten

BRAVO! kennismakingslessen en clinics

Wilt u zich aanmelden voor de BRAVO! kennismakingslessen en clinics?

Kijk voor het nieuwe aanbod in de BRAVO! 2020 brochure die 12 februari 2020 met Hart van Holland huis aan huis wordt verspreid.

Vervolgens kunt u zich hier aanmelden.
Direct aanmelden

BRAVO! brochure ophalen

Wilt u liever een 'echt' exemplaar van de BRAVO! brochure? Dat kan!
De brochure wordt op 12 februari 2020 samen met Hart van Holland bezorgd, u kunt de brochure ook vanaf 12 februari 2020 ophalen bij onderstaande locaties:

Moerkapelle
• Beth San
• Supermarkt Plus
• Apotheek Zevenhuizen-Moerkapelle
• Ouderenadviseur (Rode Kruisgebouw, Moerveen 1)
• Op Moer (Raadhuisstraat 40)

Zevenhuizen

• Dorpshuis Swanla
• Apotheek Zevenhuizen-Moerkapelle
• Ouderenadviseur (Dorpshuis Swanla)

Nieuwerkerk aan den IJssel
• Sportstichting Zuidplas (Iersestraat 15)
• Gemeentehuis
• De Batavier
• Apotheek Dorrestein en Reigerhof
• Supermarkt MCD (‘t oude dorp)
• Supermarkt Plus Wensveen (Dorrestein)
• Ouderenadviseur (ZieZo Zuidplas)

Moordrecht

• Supermarkt Albert Heijn
• Ouderenadviseur (De Zespunt)
• Sportcentrum De Zuidplas (Sportlaan 3)

Beweeg meer en blijvend

Gemeente Zuidplas heeft een groot en gevarieerd sportaanbod en heeft de ambitie zoveel mogelijk bewoners van de dorpen daarmee in aanraking te laten komen. Om zoveel mogelijk Volwassenen in aanraking te laten komen met het diverse sportaanbod is het project BRAVO! in het leven geroepen.

BRAVO! is een samenwerking met enkele lokale partners. Dit project zorgt ervoor dat volwassenen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de lokale sport- en beweegactiviteiten. Sportstichting Zuidplas is de verbindende schakel tussen de inwoners van Zuidplas en het sportaanbod. Het voornaamste doel van de stichting is om volwassenen meer en blijvend te laten bewegen.

Ook hecht Sportstichting Zuidplas veel waarde aan het sociale aspect. Sport verbindt en brengt mensen samen. Daarom wordt er elk seizoen een dag- of middagprogramma georganiseerd om mensen op een toegankelijke manier samen te brengen en kennis te laten maken met het diverse sportaanbod.

Een groot succes is de jaarlijkse BRAVO! winterwandeling, een actieve wandeltocht die wordt afgesloten met een lekkere warme kop soep. Jaarlijks wordt er een BRAVO! brochure uitgebracht waarin alle informatie staat over de sport- en beweegactiviteiten, de rol van Sportstichting Zuidplas en de lokale spelers waarmee wij samenwerken.