Update maatregelen: jeugd mag weer buiten sporten bij de vereniging

24 apr 2020

Update maatregelen: jeugd mag weer buiten sporten bij de vereniging.

Het kabinet heeft op 21 april aangekondigd dat kinderen en jongeren tot en met 18 jaar vanaf 29 april onder begeleiding buiten met elkaar mogen sporten.
De leeftijdsgroep 13-18 jaar zal daarbij wel anderhalve meter afstand tot elkaar moeten houden.
Er mogen geen (officiële) wedstrijden worden gespeeld. Ook de kleedkamers en kantines bij buitensportaccommodaties blijven dicht.

Deze geplande openstelling van sportverenigingen voor jeugd roept bij verenigingen veel vragen op.
Op dit moment wordt er door NOC*NSF gewerkt aan het toepassen van de richtlijnen en protocollen die de afgelopen tijd samen met Platform Ondernemende Sportaanbieders, VSG en het ministerie van VWS zijn voorbereid.

NOC*NSF zal een overkoepelend protocol voor de sport opleveren. Daarnaast werken sportbonden aan een protocol per sporttak. Deze protocollen zijn erop gericht dat de jeugdactiviteiten goed en veilig georganiseerd kunnen worden.

Sportstichting Zuidplas volgt nauwgezet alle berichtgeving over de aankondigde versoepeling. Wij zullen deze informatie delen via onze website www.sportstichtingzuidplas.nl en onze social media.

Heeft jouw club vragen?
Deze kunt u uiteraard stellen via onze community pagina: Community Sportstichting Zuidplas

Voor meer info kunt u ook kijken op: NOC*NSF kabinet-geeft-jeugd-de-ruimte-om-te-sportenhttps://nocnsf.nl/nieuws/2020/04/kabinet-geeft-jeugd-de-ruimte-om-te-sporten