Nieuws

Motorische vaardigheden in kaart brengen

15 apr 2021

Sportstichting Zuidplas start in april een pilot om de motorische vaardigheden van kinderen in kaart te brengen.


 
Motorische vaardigheden in kaart brengen
In de gemeente Zuidplas starten we komende weken een pilot met de MQ Scan op vijf basisscholen. De MQ Scan helpt om inzicht te krijgen in de motorische vaardigheden van de kinderen, per klas, per school en per gemeente. Dit inzicht stelt ons in staat gericht de motoriek onder de jeugd te verbeteren.
 
De groeiende aandacht is een belangrijke en een noodzakelijke ontwikkeling. Landelijke cijfers laten zien dat het met de motoriek van de jeugd en jongeren niet goed gaat. Verschillende onderzoeken tonen aan dat de motoriek een cruciale voorspellende waarde is met betrekking tot de algehele gezondheid.


Betere lokale ondersteuning en monitoring

Ook in de lokale en regionale sport- en preventieakkoorden krijgt monitoring van beweegvaardigheid en overgewicht een belangrijke plek. Met het oog hierop en de aanwezige behoefte onder professionals hebben vijf basisscholen, Sportstichting Zuidplas en de MQ Scan de handen ineen geslagen.

 

Start van MQ scan op vijf basisscholen
Met de MQ scan kunnen de gymdocenten binnen één gymles de motoriek van alle kinderen uit een groep in beeld krijgen. Vanaf volgende week zal op de Elimschool in Nieuwerkerk aan den IJssel en op de Keijzerschool in Moerkapelle gestart gaan worden met de MQ scan, de overige scholen volgen later deze maand. Dit zijn de Prins Willem Alexanderschool in Nieuwerkerk aan den IJssel en de Sint Josef- en de Ixiejeschool in Moordrecht.

Vorige berichten