BRAVO! sport voor volwassenen

De BRAVO! brochure start deels weer op. Lees hieronder welke lessen doorgang vinden en meld je aan!

Beweeg meer en blijvend

Gemeente Zuidplas heeft een groot en gevarieerd sportaanbod en heeft de ambitie zoveel mogelijk bewoners van de dorpen daarmee in aanraking te laten komen. Om zoveel mogelijk Volwassenen in aanraking te laten komen met het diverse sportaanbod is het project BRAVO! in het leven geroepen.

BRAVO! is een samenwerking met enkele lokale partners. Dit project zorgt ervoor dat volwassenen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de lokale sport- en beweegactiviteiten. Sportstichting Zuidplas is de verbindende schakel tussen de inwoners van Zuidplas en het sportaanbod. Het voornaamste doel van de stichting is om volwassenen meer en blijvend te laten bewegen.

Ook hecht Sportstichting Zuidplas veel waarde aan het sociale aspect. Sport verbindt en brengt mensen samen. Daarom wordt er elk seizoen een dag- of middagprogramma georganiseerd om mensen op een toegankelijke manier samen te brengen en kennis te laten maken met het diverse sportaanbod.

Een groot succes is de jaarlijkse BRAVO! winterwandeling, een actieve wandeltocht die wordt afgesloten met een lekkere warme kop soep. Jaarlijks wordt er een BRAVO! brochure uitgebracht waarin alle informatie staat over de sport- en beweegactiviteiten, de rol van Sportstichting Zuidplas en de lokale spelers waarmee wij samenwerken.

Helaas kunnen niet alle lessen uit de brochure weer opstarten.

Hieronder kunt u zien voor welke lessen u zich in het najaar kunt opgeven.

Kennismakingslessen door sportclubs en -verenigingen.

Door de afgekondigde maatregelen op 13 oktober jl. zijn er weer 4 weken utgevallen. de enige activiteit die daarna op de planning staat is:

Moordrecht:

Yoga Nidra - 12 november

Kennismakingslessen door ouderenbonden

De PCOB is met onderstaande wandelingen weer opgestart

Voor deze wandelingen hoeft u zich niet bij ons op te geven, achter iedere wandeling staat wat u hiervoor moet doen.

Nieuwerkerk aan den IJssel

Door De Weeks Wandelen - iedere dinsdag (zie www.pcob-nieuwerkerk.nl voor de startplaats aanmelden is niet nodig)
Batavierwandelen - iedere maandag (zie www.pcob-nieuwerkerk.nl voor nadere info, aanmelden is niet nodig)
Nordic Walking - iedere zaterdag (zie www.pcob-nieuwerkerk.nlvoor aanmelding. Ook voor lessen)

De SAZ is (nog) niet opgestart maar wil wel binnenkort opstarten

Houd hiervoor Hart van Holland in de gaten, daar staat wekelijks informatie over hun activiteiten in.

Hieronder kunt u de brochure downloaden, wilt u liever een papieren exemplaar? Deze kunt u ophalen bij:

- Sportcentrum Parkzoom in Nieuwerkerk aan den IJssel

- Sportcentrum De Zuidplas in Moordrecht

- Dorpshuis Op Moer in Moerkapelle

- Sorpshuis Swanla in Zevenhuizen

Aanmelden kennismakingslessen

BRAVO! brochure ophalen

Wilt u liever een 'echt' exemplaar van de BRAVO! brochure? Dat kan!
De brochure wordt op 12 februari 2020 samen met Hart van Holland bezorgd, u kunt de brochure ook vanaf 14 februari 2020 ophalen bij onderstaande locaties:

Moerkapelle
• Beth San
• Supermarkt Plus
• Apotheek Zevenhuizen-Moerkapelle
• Ouderenadviseur (Rode Kruisgebouw, Moerveen 1)
• Op Moer (Raadhuisstraat 40)

Zevenhuizen

• Dorpshuis Swanla
• Apotheek Zevenhuizen-Moerkapelle
• Ouderenadviseur (Dorpshuis Swanla)

Nieuwerkerk aan den IJssel