Sport & Bewegen

De mogelijkheden voor sporten zijn per 25 september verruimd.

Zo kan je zonder beperkingen binnen en buiten sporten waarbij de 1,5 meter afstand niet meer van toepassing is.

Ook vervalt de 1,5 meter als je niet aan het sporten bent.

Er zijn geen maximale aantal bezoekers bij trainingen en/of wedstrijden bij amateurwedstrijden. Bij deze trainingen en amateurwedstrijden is het laten zien van een coronacheck niet nodig, omdat dit niet valt onder een evenement.

Bij professionele sportwedstrijden en topcompetities is het verplicht om vanaf 13 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs (QR-Code).

Voor alle horeca en sportkantines geldt dat een coronatoegangsbewijs verplicht is vanaf 13 jaar en ouder. Dit geldt dus ook voor kantines en horeca bij zwembaden, tennishallen, golfacommodaties, enzovoorts.

Op terrassen hoeft geen coronatoegangsbewijs getoond worden als je naar binnen wilt gaan is het wel nodig om een QR-code te laten zien.

Bij evenementen waarvoor een vergunning of melding benodigd is de corona check wel verplicht. Hier, en bij professionele sportwedstrijden en topsport competities geldt: buiten geen maximaal aantal bezoekers, binnen met een vaste zitplaats ook geen maximaal aantal bezoekers. Indien er binnen geen vaste zitplaatsen zijn geldt dat maximaal 75% van de reguliere capaciteit gebruikt mag worden. Dit alles is toegestaan tot 00.00 uur ’s avonds.