Zwemzaken

Zwemzaken vraag en antwoord

Zwembaden zijn vanaf 15 december gesloten, wanneer kan er weer gezwommen worden?

Vooralsnog heeft de overheid een lockdown tot 20 april aangekondigd. Er kan in ieder geval tot het eind van de lockdown niet gezwommen worden. Voor het einde van de lockdown (op 20 april) zal de minister president opnieuw een persmoment houden om aan te geven in welke vorm en met welke maatregelen de lockdown wordt opgeheven. Aan de hand daarvan zullen wij zo snel mogelijk meer informatie naar buiten brengen over onze heropening.

Zwemles mag weer vanaf 16 maart! Hoera, hier zijn we uiteraard erg blij mee. Kinderen tot en met 12 jaar mogen weer voor hun A-, B-, of C-diploma zwemmen. Dit is op 8 maart bekend gemaakt door het kabinet. Alle informatie omtrent de zwemlessen krijgt u per mail.

De zwembaden zullen vanaf 16 maart alleen geopend zijn voor de ABC-zwemles.

Wat voor gevolgen heeft de sluiting voor de zwemlessen van mijn kind?

Kinderen kunnen vanaf 16 maart wel weer naar zwemles. Voor locatie Moordrecht worden de lessen opgepakt waar ze gebleven waren. In Nieuwerkerk zaten we tegen het afzwemmen aan, daar zullen eerst een aantal herhalingslessen worden gegeven voordat de kinderen af kunnen zwemmen. Er is dus geen afzwemmen in de eerste week na opening. Alle ouder/verzorgers worden per mail en/of nieuwsbrief op de hoogte gebracht met de laatste informatie over de hervatting van de zwemles.

Wat zijn de algemene corona maatregelen?

Let op: op dit moment is het zwembad gesloten! Hieronder staan de maatregelen van voor de sluiting, naar verwachting gelden deze ook weer bij heropening.

Hieronder ziet u de maatregelen die voor al onze zwemmers gelden:

• Trek thuis uw badkleding alvast aan.
  • Betreed het pand met een mondkapje (deze mag af tijdens het sporten/zwemmen)
  • Desinfecteer bij binnenkomst uw handen
  • Houdt 1,5m afstand en volg het eenrichtingsverkeer
  • Blijf thuis bij: verkoudheid, benauwdheid of koorts.
  • Blijf ook thuis als u of een huisgenoot in afwachting is van een coronatest (u bent dan in quarantaine).
  • Blijf thuis wanneer u of een huisgenoot een positieve uitslag heeft ontvangen.
  • Houdt ook in het water zo veel mogelijk 1,5m afstand en haal elkaar zo min mogelijk in.
  • Wij vragen bezoekers per PIN te betalen.
  • Er kan alleen gezwommen worden op basis van een reservering.

Ga naar deze pagina om te reserveren voor het zwemmen

Waar vind ik de huidige maatregelen voor zwemlessen?

De zwemlessen voor ABC diploma's gaan nog wél door. Hiervoor gelden voor beide locaties diverse maatregelen.

De maatregelen in het Polderbad in Nieuwerkerk a/d IJssel:

De maatregelen bij Zwembad Zuidplas in Moordrecht:

Ik wil de zwemlessen stopzetten. Kan dat?

Sportstichting Zuidplas doet er alles aan om voor de kinderen een veilige zwemomgeving te creëren, ook in tijden van corona. M.u.v. van een opgelegde sluiting door de overheid zullen de zwemlessen altijd doorgaan. Hierbij worden wel de nodige maatregelen getroffen en worden adviezen van de overheid, het RIVM, de Zwembadbranche en de GGD opgevolgd. Indien u er voor kiest tijdelijk te stoppen met zwemles is dat geen probleem. Echter kunnen wij niet garanderen dat er wanneer u weer wilt starten plek is in een gewenste groep. De kans is groot dat er dan van dag, tijd, lesgroep en/of zwemonderwijzer gewisseld moet worden.

Ik heb een 10-badenkaart, die bijna verloopt maar kan niet komen zwemmen, wat nu?

Kunt u in de huidige situatie geen of minder gebruik maken van uw badenkaart? Dan verlengen wij deze kosteloos met een aantal maanden zodat u de resterende ritten later nog kunt gebruiken.

Ik heb een andere vraag.

Staat jouw vraag niet tussen de veel gestelde vragen? Neem dan contact met ons op via info@sportstichtingzuidplas.nl.

Terug naar corona vraag en antwoord