Wie zijn wij?

Sportstichting Zuidplas

Sportstichting Zuidplas is een samengaan van Stichting Polderbad en de gemeentelijke afdeling Sport & Bewegen. Wij zijn verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van binnensportaccommodaties en zwembaden in de gemeente Zuidplas. In totaal zijn er momenteel 2 zwembaden, 3 sporthallen en 5 gymzalen in het beheer van de sportstichting.

Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor het stimuleren van sport en bewegen binnen de gemeente. Daartoe organiseren wij zoals in de agenda te lezen, sportieve activiteiten en evenementen.

Bekijk welke activiteiten er deze week zijn.

Bekijk alle

Wat doen wij?

Sportstichting Zuidplas is het centrale loket voor alles wat te maken heeft met sport, bewegen, evenementen en activiteiten. Alle evenementen rondom sport en bewegen zullen vanuit Sportstichting Zuidplas georganiseerd worden. Geregeld worden er evenementen en activiteiten voor jong en oud georganiseerd om het sporten en bewegen te stimuleren.

Vaak zijn deze evenementen georganiseerd met diverse maatschappelijke thema’s in het achterhoofd. Denk hierbij aan weerbaarheid, gezondheid en sociaal welzijn. Sportstichting Zuidplas organiseert haar evenementen altijd zo veilig, schoon en duurzaam mogelijk.

Carlo Trumpi (Directeur Sportstichting Zuidplas)

Als nieuwe directeur van de Sportstichting Zuidplas vind ik het een uitdaging om de inwoners van de Zuidplas nog verder in beweging te brengen. In onze nieuwe rol als centraal loket voor sport en bewegen vormen wij de spin in het web tussen verenigingen, inwoners en de gemeente Zuidplas. Naast het beheren van 8 binnensportaccommodaties gaan wij de komende jaren meer naar buiten treden. Met de mooie toevoeging van Sport & Bewegen aan ons team willen wij met onze partners innovatieve activiteiten en evenementen binnen de Zuidplas organiseren die het bewegen stimuleren. Wij staan open voor uw ideeën en belangen en gaan hierover graag in gesprek met u als inwoner, ondernemer en/of sportvereniging!

Roelof Oldenburger (voorzitter)

Ik hecht grote waarde aan sport en bewegen. Zowel vanuit sociaal- alsmede uit gezondheidsoogpunt. Zelf heb ik altijd veel aan sport gedaan, en nog steeds. Ik beschouw het als een voorrecht om vanuit het Bestuur leiding te mogen geven aan de verdere doorontwikkeling tot een moderne, midden in de lokale samenleving staande stichting. Hoofddoel daarbij is zorg te dragen voor het stimuleren van sporten en bewegen en daartoe benodigde prima beheerde en geëxploiteerde accommodaties. Het adequaat invullen van “de loketfunctie” vind ik daarbij cruciaal.

Bert Heine (vice- voorzitter/secretaris)

Ik stel mijn kennis via deelname aan het Bestuur graag ten dienste van de gemeenschap. Ik vind het een uitdaging om politieke wensen vanuit de praktijk bij te stellen vanuit het belang van de gemeenschap en de organisatie.

Jan Smit (penningmeester)

Ik werk graag mee aan het verder vormen van een professionele stichting die het stimuleren en faciliteren van sport en bewegen als doel heeft. Van enorm belang uit sociaal en gezondheidsoogpunt. Daarmee draag ik in de rol van penningmeester met plezier mijn steentje bij aan een belangrijke maatschappelijke functie voor de gehele lokale gemeenschap.

Erik de Haas (adviseur)

Als vertegenwoordiger uit Moordrecht tracht ik zo goed mogelijk de lokale belangen te behartigen. Ik wil vanuit mijn zakelijke en commerciële ervaring mijn bijdrage leveren aan de transitie die de sportstichting nu doormaakt. Wij hebben als Bestuur, samen met de nieuwe directeur een dynamisch en toegankelijke sport- en bewegen “kennis- en exploitatie-bedrijf” voor ogen.

Gerdien Tober (adviseur)

Als voorzitter van MFC de Zuidplas in Moordrecht draag ik graag vanuit een adviserende rol mijn steentje bij aan de doorontwikkeling naar een professionele sportstichting, die voor de gehele lokale samenleving haar meerwaarde bewijst.