Organisatie

Wat doen wij?

Sportstichting Zuidplas is het centrale loket voor alles wat te maken heeft met sport, bewegen, evenementen en activiteiten. Alle evenementen rondom sport en bewegen zullen vanuit Sportstichting Zuidplas georganiseerd of ondersteund worden. Geregeld worden er evenementen en activiteiten voor jong en oud georganiseerd om het sporten en bewegen te stimuleren.

Vaak zijn deze evenementen georganiseerd met diverse maatschappelijke thema’s in het achterhoofd. Denk hierbij aan weerbaarheid, gezondheid en sociaal welzijn. Sportstichting Zuidplas organiseert haar evenementen altijd zo veilig, schoon en duurzaam mogelijk.

 

Activiteiten

Bekijk welke activiteiten er deze week zijn.
Bekijk alle

Medewerkers

Saskia

Senior zwemonderwijzer

Willem

Technische dienst

Mireille

Zwemonderwijzer

Bep

Zwemonderwijzer

Viola

Allround zwemonderwijzer

Diana

Zwemonderwijzer & receptie medewerker

Mark

Beweeg & leefstijl makelaar

Chantal

Allround zwemonderwijzer

?

Beweeg & leefstijl makelaar

?

Teamleider sport & bewegen

Jerry

Teamleider zwemzaken

Mirjam

Personeel en organisatie

Jolanda

Receptie medewerker

Chantal

Senior receptioniste

Xenia

Senior receptioniste

Het bestuur

Bert Heine

vice- voorzitter/secretaris

Ik stel mijn kennis via deelname aan het Bestuur graag ten dienste van de gemeenschap. Ik vind het een uitdaging om politieke wensen vanuit de praktijk bij te stellen vanuit het belang van de gemeenschap en de organisatie.

Jan Smit

penningmeester

Ik werk graag mee aan het verder vormen van een professionele stichting die het stimuleren en faciliteren van sport en bewegen als doel heeft. Van enorm belang uit sociaal en gezondheidsoogpunt. Daarmee draag ik in de rol van penningmeester met plezier mijn steentje bij aan een belangrijke maatschappelijke functie voor de gehele lokale gemeenschap.

Loes de Vries

Bestuurslid

Mijn naam is Loes de Vries, 56 jaar oud en al meer dan 25 jaar actief in de sport in Zuidplas: eerst met de kinderen op zwemles, daarna als bestuurder voor turnvereniging Tumo in Moordrecht en recent als lid van het bestuur van Korfbalvereniging IJsselvogels. 

In het dagelijks leven ben ik bestuurder in de ouderenzorg in de Stad Utrecht in het mooie, historische Bartholomeus Gasthuis. Mijn motto is dat gezonde voeding en bewegen bijdraagt aan een fijn leven en zeker als je oud mag worden, wordt dat steeds belangrijker. Ik ben trots op mijn betrokkenheid bij de Sportstichting. Zo dicht bij de IJssel zijn zaken zoals zwemles voor de veiligheid van onze kinderen van groot belang!

Ook de gymzalen en sporthallen die belangrijk zijn voor een rijk verenigingsleven moeten we koesteren; het gaat namelijk niet alleen om sport en bewegen, het gaat ook om samen met mensen mooie momenten te beleven!

Erik de Haas

Voorzitter Bestuur

Ik ben Erik de Haas (57) en woon al ruim 20 jaar in Moordrecht. Mijn dochter is nog thuis en is de trotse eigenaresse van een schoonheidssalon en tevens zonnestudio in dat zelfde Moordrecht, terwijl zoonlief inmiddels al geruime tijd in de omgeving van de hoofdstad woont en zijn vader gevolgd is met een carrière in de ICT.
Voordat ik voorzitter werd van de Sportstichting heb ik enkele jaren meegedraaid in het bestuur van de Sportstichting en was tevens bestuurslid bij de Stichting Zuidplas (eigenaar van het Zwembad en de Sporthal in Moordrecht). Naast dit bestuurswerk is Erik in het dagelijks leven internationaal partner directeur bij een Amerikaans softwarebedrijf.