Organisatie

Wat doen wij?

Sportstichting Zuidplas is het centrale loket voor alles wat te maken heeft met sport, bewegen, evenementen en activiteiten. Alle evenementen rondom sport en bewegen zullen vanuit Sportstichting Zuidplas georganiseerd worden. Geregeld worden er evenementen en activiteiten voor jong en oud georganiseerd om het sporten en bewegen te stimuleren.

Vaak zijn deze evenementen georganiseerd met diverse maatschappelijke thema’s in het achterhoofd. Denk hierbij aan weerbaarheid, gezondheid en sociaal welzijn. Sportstichting Zuidplas organiseert haar evenementen altijd zo veilig, schoon en duurzaam mogelijk.

 

Activiteiten

Bekijk welke activiteiten er deze week zijn.
Bekijk alle

Het bestuur

Carlo Trumpi

Directeur

Als nieuwe directeur van de Sportstichting Zuidplas vind ik het een uitdaging om de inwoners van de Zuidplas nog verder in beweging te brengen. In onze nieuwe rol als centraal loket voor sport en bewegen vormen wij de spin in het web tussen verenigingen, inwoners en de gemeente Zuidplas. Naast het beheren van 8 binnensportaccommodaties gaan wij de komende jaren meer naar buiten treden. Met de mooie toevoeging van Sport & Bewegen aan ons team willen wij met onze partners innovatieve activiteiten en evenementen binnen de Zuidplas organiseren die het bewegen stimuleren. Wij staan open voor uw ideeën en belangen en gaan hierover graag in gesprek met u als inwoner, ondernemer en/of sportvereniging!

Bert Heine

vice- voorzitter/secretaris

Ik stel mijn kennis via deelname aan het Bestuur graag ten dienste van de gemeenschap. Ik vind het een uitdaging om politieke wensen vanuit de praktijk bij te stellen vanuit het belang van de gemeenschap en de organisatie.

Roelof Oldenburger

voorzitter

Ik hecht grote waarde aan sport en bewegen. Zowel vanuit sociaal- alsmede uit gezondheidsoogpunt. Zelf heb ik altijd veel aan sport gedaan, en nog steeds. Ik beschouw het als een voorrecht om vanuit het Bestuur leiding te mogen geven aan de verdere doorontwikkeling tot een moderne, midden in de lokale samenleving staande stichting. Hoofddoel daarbij is zorg te dragen voor het stimuleren van sporten en bewegen en daartoe benodigde prima beheerde en geëxploiteerde accommodaties. Het adequaat invullen van “de loketfunctie” vind ik daarbij cruciaal.

Jan Smit

penningmeester

Ik werk graag mee aan het verder vormen van een professionele stichting die het stimuleren en faciliteren van sport en bewegen als doel heeft. Van enorm belang uit sociaal en gezondheidsoogpunt. Daarmee draag ik in de rol van penningmeester met plezier mijn steentje bij aan een belangrijke maatschappelijke functie voor de gehele lokale gemeenschap.

Ciska Dijkema-Bonnet

bestuurslid

Mijn naam is Ciska Dijkema-Bonnet. Getrouwd met Jeroen Dijkema, trotse moeder van twee prachtige dochters en oma van twee geweldige kleinkinderen. Vanaf mijn 18e jaar heb ik wisselende functies gehad binnen de sport, jongeren welzijn en de gezondheidszorg. Mijn grootste drijfveer zijn kinderen: onze toekomst! Het geeft mij veel voldoening om hun talenten te laten stralen en een bijdrage te kunnen leveren aan een veilige omgeving waarbinnen ze zich kunnen ontplooien. Als bestuurslid van Sportstichting Zuidplas hoop ik hier ook een steentje aan bij te kunnen dragen.

Medewerkers

Erika

Allround zwemonderwijzer

Ik ben Erika van den Ierssel, getrouwd en een zoon. Inmiddels 20 jaar werkzaam bij Sportstichting de Zuidplas als allround zwemonderwijzer-es in het Polderbad, en op onze andere locatie in Moordrecht in dezelfde functie.


Mijn werkzaamheden bestaan op dit moment uit zwemles geven voor het zwem ABC en doelgroepen voor volwassene zoals medisch zwemmen, aquafit en aquarobic.
Ook geef ik ouder & kind zwemmen. Door de afwisseling zijn mijn dagen nooit hetzelfde, dat maakt het vak van zwemonderwijzer na 36 jaar nog steeds niet saai. Ook het enthousiasme van mijn leskinderen en doelgroepen en het hebben van een leuk team geven mij nog steeds veel voldoening.
Verder vind ik het erg leuk en leerzaam om een stagiaire op te leiden tot allround zwemonderwijzer. Binnen de zwembranche is het belangrijk dat je breed inzetbaar bent. 
Sporten, reizen en shoppen doe ik graag in mijn vrije tijd.

Jean Paul

Allround zwemonderwijzer

Mijn naam is Jean-Paul ook wel bekend als badmeester JP. Mijn functie is allround zwemonderwijzer.

Ik werk met jong en oud. Dit betekent dat ik niet alleen de jongere zwemmers laat bewegen in het water. Het maakt het werk heel gevarieerd en erg leuk! Met mijn collega’s Viola en Lisette organiseer ik ook de wat grotere activiteiten voor onze zwembaden.
In mijn vrije tijd maak ik graag foto's en video's en kijk ik graag naar Feyenoord en Max Verstappen.

Willem

Technische dienst

Hallo, ik ben Willem en al sinds 1984 werkzaam als technische dienst bij het St. Polderbad / Sportstichting Zuidplas.


Mijn taak is dat het water goed van kwaliteit blijft met alles wat er aan vast hangt. Verder hou ik me bezig met diverse periodieke controles, die op de verschillende locaties plaatsvinden. Klein tot midden groot onderhoud is ook dagelijkse kost. Waarvan de tijdelijke oplossingen het meest uitdagend zijn.
Ik heb tijdens mijn loopbaan al verschillende generaties meegemaakt en ben daardoor menig maal vraagbaak voor de jongere collega’s

Mirjam

Personeel en organisatie

Hallo, mijn naam is Mirjam Smeets en ik werk al 13 jaar voor de sportstichting Zuidplas.

Jarenlang heb ik met heel veel plezier het accommodatiebeheer onder mijn hoede gehad. Sinds vorig jaar ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan en heb ik het HR gedeelte op me genomen. In plaats van dat ik voor de verenigingen zorg, zorg ik nu voor het personeel. Leuk werk met voldoende uitdagingen.
Wanneer ik vrij ben, vind ik het heel fijn om met onze 2 boxers te wandelen, ben ik gek op een potje squash, kan ik genieten van het plannen van een (verre) reis. Lezen, koken en mijn Spotify lijstje vullen behoren ook tot mijn favoriete bezigheden.

Saskia

Allround zwemonderwijzer

Sociaal jaarverslag

Sociaal Jaarverslag 2019

 
Het Sociaal Jaarverslag van Sportstichting Zuidplas geeft een mooi beeld van alle activiteiten die Sportstichting Zuidplas in 2019 heeft ondernomen. Van Schoolsport tot SportGala van Zwemles tot Sport voor bijzondere doelgroepen.
Daarbij is er bij de exploitatie van de sporthallen, gymzalen en zwembaden ruim 10% energiebesparing bereikt t.o.v. 2018, het keurmerk Veilig en Schoon voor het 14e jaar op rij behaald en zijn de zwemlessen beoordeeld met ‘Uitstekend’.

Download

Video sociaal jaarverslag

Bekijk hier de video van het sociale jaarverslag 2019