Accommodaties

Accomodaties vraag en antwoord

De mogelijkheden voor sporten zijn per 26 juni verder verruimd. Bijna alle beperkingen zijn vervallen. Er geldt nog een aantal voorwaarden:

• Sport locaties mogen 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruiken.
  • Gezondheidscheck en bezoekers vragen zich te registreren is verplicht.
  •  Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1.5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.
  •  Amateurwedstrijden zijn toegestaan. Iedereen mag wedstrijden spelen met andere clubs. Jongeren tot en met 17 jaar mochten dit al en dit geldt nu ook voor alle personen vanaf 18 jaar.
  •  Er mag publiek aanwezig zijn bij amateurwedstrijden en trainingen. Dit geldt ook voor professionele wedstrijden. Hiervoor mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. Een vaste plaats is verplicht.
  • Voor professionele wedstrijden geldt dat met coronatoegangsbewijzen 100% van de reguliere capaciteit gebruikt mag worden. Dan hoeft er geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.

Hoe zit het met de reserveringen en huur tijdens de sluiting?

Er wordt in de periode van de lockdown niet gefactureerd voor gereserveerde uren.

Welke maatregelen gelden momenteel?

Alle huurders van onze sporthallen en gymzalen dienen zich te houden aan het landelijk protocol Verantwoord Sporten van NOC NSF.

Moet ik een eigen protocol aanleveren?

De Sportstichting Zuidplas verhuurt locaties aan verenigingen en particulieren. Deze zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van de maatregelen zoals omschreven in het landelijk protocol Verantwoord Sporten van NOC NSF. Hiervoor hoeft bij de Sportstichting geen protocol ingeleverd te worden. De verantwoording voor het handhaven van de regelgeving ligt bij de vereniging/huurder zelf.

Zijn kleedkamers en douches geopend?

Op alle locaties zijn zowel de douches als de kleedkamers weer geopend vanaf 5 juni.

Moet ik een mondkapje dragen?

Tijdens het sporten hoeft er geen mondkapje gedragen te worden. Op de locaties is het dragen van een mondkapje voor en na het sporten ook niet meer verplicht. Dit betreft de Parkzoomhal (Polderbad) en Sportcentrum Zuidplas (Moordrecht).

Is de horeca geopend?

De gemeente heeft bepaald dat de horecagelegenheden bij zowel Parkzoomhal als Sportcentrum Zuidplas vallen onder de catagorie sportkantine. Bekijk de regelgeving van de rijksoverheid om te zien of sportkantines geopend of gesloten zijn.

Hoe krijg ik contact met de afdeling reserveringen?

In verband met veel wisseling in werkplekken en veel thuiswerken kunt u ons het beste per mail bereiken via reserveringen@sportstichtingzuidplas.nl

Terug naar corona vraag en antwoord