Accommodaties

Accomodaties vraag en antwoord

Sporthallen en gymzalen zijn vanaf 15 december gesloten, wanneer gaan deze weer open?

Vooralsnog heeft de overheid een lockdown tot en met 20 april aangekondigd. Er kan in ieder geval tot het eind van de lockdown niet geen gebruik van de zalen gemaakt worden. Voor het einde van de lockdown (op 20 april) zal de minister president opnieuw een persmoment houden om aan te geven in welke vorm en met welke maatregelen de lockdown wordt opgeheven. Aan de hand daarvan zullen wij zo snel mogelijk meer informatie naar buiten brengen over onze heropening. 

 

Hoe zit het met de reserveringen en huur tijdens de sluiting?

Er wordt in de periode van de lockdown niet gefactureerd voor gereserveerde uren. Verenigingen hoeven voor de periode van 15 december tot en met 20 april geen annulering aan ons door te geven. 

 

Welke maatregelen gelden momenteel?

Let op! Op dit moment zijn sporthallen en gymzalen gesloten. Bij heropening verwachten we dat het volgende weer geldt: 

Alle huurders van onze sporthallen en gymzalen dienen zich te houden aan het landelijk protocol Verantwoord Sporten van NOC NSF.

 

Moet ik een eigen protocol aanleveren?

Let op! Het is nog niet duidelijk of er na de lockdown verandering komt in de protocollen en eisen van de veiligheidsregio. 

De Sportstichting Zuidplas verhuurt locaties aan verenigingen en particulieren. Deze zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van de maatregelen zoals omschreven in het landelijk protocol Verantwoord Sporten van NOC NSF. Hiervoor hoeft bij de Sportstichting geen protocol ingeleverd te worden. De verantwoording voor het handhaven van de regelgeving ligt bij de vereniging/huurder zelf.

 

Zijn kleedkamers en douches geopend?

Let op! Op dit moment is zijn sporthallen en gymzalen gesloten. De verwachting is dat onderstaande bij heropening weer geldt: 

Op alle locaties zijn zowel de douches als de kleedkamers buiten gebruik gesteld. Alleen het toilet mag bij noodgevallen gebruikt worden. Basisscholen mogen met kinderen t/m 12 jaar de kleedkamers wel gebruiken.

 

Moet ik een mondkapje dragen?

Tijdens het sporten hoeft er geen mondkapje gedragen te worden. Op de locaties waar wij veel verschillende bezoekers ontvangen is het dragen van een mondkapje voor en na het sporten wel verplicht. Dit betreft de Parkzoomhal (Polderbad) en Sportcentrum Zuidplas (Moordrecht).

 

Is de horeca geopend?

De gemeente heeft bepaald dat de horecagelegenheden bij zowel Parkzoomhal als Sportcentrum Zuidplas vallen onder de catagorie sportkantine. Bekijk de regelgeving van de rijksoverheid om te zien of sportkantines geopend of gesloten zijn. 

 

Hoe krijg ik contact met de afdeling reserveringen?

In verband met veel wisseling in werkplekken en veel thuiswerken kunt u ons het beste per mail bereiken via reserveringen@sportstichtingzuidplas.nl

Terug naar corona vraag en antwoord